Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta pasta z czerwonej papryki o do słoików. Zrobisz ją bez trudu, wystarczą 2 główne składniki: papryka oraz czosnek oraz odrobina przypraw. Taka pasta znakomicie sprawdzi się jako smarowidło do chleba lub jako dodatek do makaronu. Może też zastąpić tradycyjny ketchup.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 122
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4814
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 109
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 122
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4814
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 109
Składniki
Ząbki czosnku obierz i drobno posiekaj.
Papryki dokładnie umyj i osusz. Przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne.
Połówki papryk wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia, ułóż je do góry skórką. Piecz w temperaturze 200 stopni, do momentu, aż skórka się lekko przypali i pomarszczy.
Upieczone papryki odstaw do przestygnięcia, następnie obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
W garnku rozgrzej oliwę, dodaj posiekany czosnek i podsmażaj przez minutę. Dorzuć pokrojoną paprykę. Zmniejsz ogień, wsyp sól, cukier i pieprz. Wszystko duś jeszcze około 40 minut.
Po upływie czasu zdejmij z ognia i zblenduj paprykę wraz z czosnkiem na gładką masę. Przełóż do czystych i wyparzonych słoików. Porządnie zakręć.
Zakręcone słoiczki włóż do piekarnika rozgrzanego do 140 stopni i pasteryzuj przez 30 minut.