Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udało mi się ostatnio dostać na pobliskim targu pieczarkowe maleństwa - idealne do marynowania. I tak powstały słoiczki pysznych, domowych, marynowanych pieczarek - o niebo lepsze od kupnych - polecam!!!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Składniki
Na początek w garnku zagotowuję wodę z dodatkiem łyżki octu. Do takiej gotującej się octowej wody wrzucam umyte pieczarki i gotuję 5 minut. Następnie odcedzam.
Do umytych i wyparzonych słoiczków wrzucam po pół plastra cebuli, liść laurowy, pieprz i gorczycę. Następnie wkładam pieczarki.
W garnku zagotowuję wszystkie składniki zalewy i wypełniam nią słoiczki. Dobrze zakręcam i pasteryzuję około 15 minut. Gotowe!!!