Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udało mi się ostatnio dostać na pobliskim targu pieczarkowe maleństwa - idealne do marynowania. I tak powstały słoiczki pysznych, domowych, marynowanych pieczarek - o niebo lepsze od kupnych - polecam!!!
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 25
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 15
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208945
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 25
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 15
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208945
Składniki
Na początek w garnku zagotowuję wodę z dodatkiem łyżki octu. Do takiej gotującej się octowej wody wrzucam umyte pieczarki i gotuję 5 minut. Następnie odcedzam.
Do umytych i wyparzonych słoiczków wrzucam po pół plastra cebuli, liść laurowy, pieprz i gorczycę. Następnie wkładam pieczarki.
W garnku zagotowuję wszystkie składniki zalewy i wypełniam nią słoiczki. Dobrze zakręcam i pasteryzuję około 15 minut. Gotowe!!!