Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udało mi się ostatnio dostać na pobliskim targu pieczarkowe maleństwa - idealne do marynowania. I tak powstały słoiczki pysznych, domowych, marynowanych pieczarek - o niebo lepsze od kupnych - polecam!!!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15896
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4817
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 560
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15896
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4817
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 560
Składniki
Na początek w garnku zagotowuję wodę z dodatkiem łyżki octu. Do takiej gotującej się octowej wody wrzucam umyte pieczarki i gotuję 5 minut. Następnie odcedzam.
Do umytych i wyparzonych słoiczków wrzucam po pół plastra cebuli, liść laurowy, pieprz i gorczycę. Następnie wkładam pieczarki.
W garnku zagotowuję wszystkie składniki zalewy i wypełniam nią słoiczki. Dobrze zakręcam i pasteryzuję około 15 minut. Gotowe!!!