Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora na przetwory z papryki, w tym roku polecam delikatną paprykę marynowaną w occie winnym
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 43
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1053
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 286
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1392
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 43
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1053
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 286
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1392
Składniki
Paprykę myje się, wykrawa gniazda nasienne i kroi na pół. Piecze się ją do uzyskania lekkiej spalenizny, aż skórka odejdzie. Zaplątało mi się kilka małych cukinii dla koloru. Po ostygnięciu skórkę zdejmuje się, kawałki papryki układa się w słoiku. Jeszcze do każdego słoika trzeba dodać po plastrze cebuli, kilka plasterków czosnku, ziele angielskie, liść laurowy i szczyptę gorczycy i pieprz w ziarnach. Ilość zalewy oblicza się na podstawie objętości słoików i dzieli przez dwa. Zalewę wystarczy wymieszać na zimno, zalać paprykę i pasteryzować 20 minut od zagotowania wody.
Smacznego :)