Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz ogórkowe krokodylki to ten przepis jest w sam raz dla Ciebie. Chrupiąca,pikantna,z lekko słodkim posmakiem cukinia idealnie pasuje do dań mięsnych lub kanapek.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 23
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 477
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 975
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 237
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 23
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 477
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 975
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 237
Składniki
Cukinię obieramy,kroimy wzdłuż na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w słupki. Tak przygotowanej cukini potrzebujemy ok.2 kg. Cukinię przekładamy do miski, zasypujemy solą,mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 5 godz. W tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Po upływie 5 godz. cukinię odsączamy z soków które puściła. Do cukini dodajemy czosnek pokrojony w cienkie plasterki. Olej podgrzewamy z papryką ostrą i słodką i wlewamy do cukini. Mieszamy. Ocet zagotowujemy z cukrem, mieszamy do czasu aż się rozpuści i dodajemy do cukini. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 4-5 godz. Cukinię wraz z czosnkiem przekładamy do słoików,zalewamy zalewą w której się marynowała, zakręcamy i pasteryzujemy 8-10 min.