Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , pierwsze ogórki małosolne w tym roku.
słój, nóż, garnek, łyżka,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118453
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8528
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3145
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2300
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1615
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118453
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8528
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3145
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2300
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1615
Składniki
Wodę zagotować , po zagotowaniu zdjąć z ognia , dodać sól i wymieszać do rozpuszczenia soli. Do dużego czystego słoja włożyć umyte ogórki , pomiędzy ogórki powkładać koperek lub baldachimy kopru ( ja miałam tylko koperek zielony) przekrojone na połówki ząbki czosnku ( czosnku nie obieram). Zalać lekko przestudzoną wodą. Słój zakręcić i odstawić w ciepłe miejsce do ukiszenia. Po 2-3 dniach można zajadać. Smacznego
Ogórki gotowe do ukiszenia.