Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , pierwsze ogórki małosolne w tym roku.
słój, nóż, garnek, łyżka,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25906
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3153
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1403
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25906
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3153
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1403
Składniki
Wodę zagotować , po zagotowaniu zdjąć z ognia , dodać sól i wymieszać do rozpuszczenia soli. Do dużego czystego słoja włożyć umyte ogórki , pomiędzy ogórki powkładać koperek lub baldachimy kopru ( ja miałam tylko koperek zielony) przekrojone na połówki ząbki czosnku ( czosnku nie obieram). Zalać lekko przestudzoną wodą. Słój zakręcić i odstawić w ciepłe miejsce do ukiszenia. Po 2-3 dniach można zajadać. Smacznego
Ogórki gotowe do ukiszenia.