Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , pierwsze ogórki małosolne w tym roku.
słój, nóż, garnek, łyżka,
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 213
Bardzo smaczny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie. Bardzo proste wyko...
Odsłon: 15
Przedstawiam przepis na wyjątkowe danie, które przeniesie Cię w kulinarną pod...
Odsłon: 151
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 213
Bardzo smaczny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie. Bardzo proste wyko...
Odsłon: 15
Przedstawiam przepis na wyjątkowe danie, które przeniesie Cię w kulinarną pod...
Odsłon: 151
Składniki
Wodę zagotować , po zagotowaniu zdjąć z ognia , dodać sól i wymieszać do rozpuszczenia soli. Do dużego czystego słoja włożyć umyte ogórki , pomiędzy ogórki powkładać koperek lub baldachimy kopru ( ja miałam tylko koperek zielony) przekrojone na połówki ząbki czosnku ( czosnku nie obieram). Zalać lekko przestudzoną wodą. Słój zakręcić i odstawić w ciepłe miejsce do ukiszenia. Po 2-3 dniach można zajadać. Smacznego
Ogórki gotowe do ukiszenia.