Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , pierwsze ogórki małosolne w tym roku.
słój, nóż, garnek, łyżka,
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1362
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5883
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8852
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18577
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1362
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5883
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8852
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18577
Składniki
Wodę zagotować , po zagotowaniu zdjąć z ognia , dodać sól i wymieszać do rozpuszczenia soli. Do dużego czystego słoja włożyć umyte ogórki , pomiędzy ogórki powkładać koperek lub baldachimy kopru ( ja miałam tylko koperek zielony) przekrojone na połówki ząbki czosnku ( czosnku nie obieram). Zalać lekko przestudzoną wodą. Słój zakręcić i odstawić w ciepłe miejsce do ukiszenia. Po 2-3 dniach można zajadać. Smacznego
Ogórki gotowe do ukiszenia.