Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ogórkowa w zalewie z dodatkiem przyprawy gyros to prosta do przygotowania, pełna smaku, pikantna sałatka, która idealnie sprawdzi się jako dodatek do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych.
Gruszki potrafią być tak słodkie, że cukier jest nie potrzebny.
Odsłon: 1012
Chrupiące pikle z ogórków z marchewką w zalewie octowej to prosty do przygoto...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Niesamowicie kremowy i puszysty sernik, szybki i prosty do zrobienia
Odsłon: 47825
Gruszki potrafią być tak słodkie, że cukier jest nie potrzebny.
Odsłon: 1012
Chrupiące pikle z ogórków z marchewką w zalewie octowej to prosty do przygoto...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Niesamowicie kremowy i puszysty sernik, szybki i prosty do zrobienia
Odsłon: 47825
Składniki
Ogórki umyć, obciąć końcówki z obu stron i pokroić w plastry. Marchewki obrać, opłukać i pokroić w plasterki. 4 ząbki czosnku również pokroić w plasterki. Cebule obrać i pokroić w pióra. Wszystkie warzywa włożyć do dużej miski i wymieszać ze sobą.
Do miseczki dodać 1 szklankę octu, 1 szklankę cukru, 3/4 szklanki oleju, 2 łyżki soli oraz 30 gram przyprawy gyros i wymieszać. Zalewę wlać do miski z warzywami, całość dokładnie wymieszać. Miskę przykryć ściereczką i odstawić na całą noc.
Przygotowaną sałatkę układać w słoiki i mocno zakręcać. Pasteryzować na małym ogniu ok. 15-20 minut. Po pasteryzacji słoiki wyjąć, przykryć ściereczką i zostawić do ostygnięcia lub pozostawić do ostygnięcia w garnku przykrytym pokrywką. Gotową sałatkę przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Smacznego!