Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ogórkowa w zalewie z dodatkiem przyprawy gyros to prosta do przygotowania, pełna smaku, pikantna sałatka, która idealnie sprawdzi się jako dodatek do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 64
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17770
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 383
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 4979
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2670
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 64
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17770
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 383
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 4979
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2670
Składniki
Ogórki umyć, obciąć końcówki z obu stron i pokroić w plastry. Marchewki obrać, opłukać i pokroić w plasterki. 4 ząbki czosnku również pokroić w plasterki. Cebule obrać i pokroić w pióra. Wszystkie warzywa włożyć do dużej miski i wymieszać ze sobą.
Do miseczki dodać 1 szklankę octu, 1 szklankę cukru, 3/4 szklanki oleju, 2 łyżki soli oraz 30 gram przyprawy gyros i wymieszać. Zalewę wlać do miski z warzywami, całość dokładnie wymieszać. Miskę przykryć ściereczką i odstawić na całą noc.
Przygotowaną sałatkę układać w słoiki i mocno zakręcać. Pasteryzować na małym ogniu ok. 15-20 minut. Po pasteryzacji słoiki wyjąć, przykryć ściereczką i zostawić do ostygnięcia lub pozostawić do ostygnięcia w garnku przykrytym pokrywką. Gotową sałatkę przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Smacznego!