Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ogórkowa w zalewie z dodatkiem przyprawy gyros to prosta do przygotowania, pełna smaku, pikantna sałatka, która idealnie sprawdzi się jako dodatek do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1777
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2274
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 66
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 146
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1404
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1777
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2274
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 66
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 146
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1404
Składniki
Ogórki umyć, obciąć końcówki z obu stron i pokroić w plastry. Marchewki obrać, opłukać i pokroić w plasterki. 4 ząbki czosnku również pokroić w plasterki. Cebule obrać i pokroić w pióra. Wszystkie warzywa włożyć do dużej miski i wymieszać ze sobą.
Do miseczki dodać 1 szklankę octu, 1 szklankę cukru, 3/4 szklanki oleju, 2 łyżki soli oraz 30 gram przyprawy gyros i wymieszać. Zalewę wlać do miski z warzywami, całość dokładnie wymieszać. Miskę przykryć ściereczką i odstawić na całą noc.
Przygotowaną sałatkę układać w słoiki i mocno zakręcać. Pasteryzować na małym ogniu ok. 15-20 minut. Po pasteryzacji słoiki wyjąć, przykryć ściereczką i zostawić do ostygnięcia lub pozostawić do ostygnięcia w garnku przykrytym pokrywką. Gotową sałatkę przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Smacznego!