Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepyszna sałatka ogórkowa , sałatka pikantna z dodatkiem chilli. Polecam
tarka lub nóż, miska, łyżka , szklanka, słoiki,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Ogórki po umyciu poszatkować w plastry, posolić i odstawić na 4 - 5 godzin. Składniki zalewy zagotować. Poszatkowane ogórki odsączyć z powstałego płynu i zalać gorącą zalewą, zostawić na 2 - 3 godziny po czym przekładać do czystych wymytych słoików. Pasteryzować około 10 minut od zagotowania wody. Smacznego.
Sałatka gotowa.