Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepyszna sałatka ogórkowa , sałatka pikantna z dodatkiem chilli. Polecam
tarka lub nóż, miska, łyżka , szklanka, słoiki,
Rogaliki z ciasta francuskiego to przepyszna i elegancka przekąska, która spr...
Odsłon: 4605
Żeberka w kapuście kiszonej z grzybami i śliwkami to danie, które łączy w sob...
Odsłon: 4394
Rogaliki z ciasta francuskiego to przepyszna i elegancka przekąska, która spr...
Odsłon: 4605
Żeberka w kapuście kiszonej z grzybami i śliwkami to danie, które łączy w sob...
Odsłon: 4394
Składniki
Ogórki po umyciu poszatkować w plastry, posolić i odstawić na 4 - 5 godzin. Składniki zalewy zagotować. Poszatkowane ogórki odsączyć z powstałego płynu i zalać gorącą zalewą, zostawić na 2 - 3 godziny po czym przekładać do czystych wymytych słoików. Pasteryzować około 10 minut od zagotowania wody. Smacznego.
Sałatka gotowa.