Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś ogórki pikantne z dodatkiem chili , bardzo smaczne i ostre. Ogóreczki w sam raz do obiadku albo jako smaczna przekąska na spotkaniach rodzinnych. Polecam
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10385
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336729
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423462
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10385
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336729
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423462
Składniki
Ogórki zielone po umyciu poszatkować w plastry, osolić i odstawić na 6 godzin. Pozostałe składniki razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem zagotować i odstawić do wystudzenia. Po 6 godzinach ogórki odsączyć, a następnie połączyć z przygotowaną ostudzoną zalewą. Przełożyć do wyparzonych, czystych słoików , dobrze zakręcić i pasteryzować około 10 minut od zagotowania. Smacznego.
Ogórki pasteryzowane.
Ogórki gotowe do spożycia.