Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś ogórki pikantne z dodatkiem chili , bardzo smaczne i ostre. Ogóreczki w sam raz do obiadku albo jako smaczna przekąska na spotkaniach rodzinnych. Polecam
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 93
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 374
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3654
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 93
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 374
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3654
Składniki
Ogórki zielone po umyciu poszatkować w plastry, osolić i odstawić na 6 godzin. Pozostałe składniki razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem zagotować i odstawić do wystudzenia. Po 6 godzinach ogórki odsączyć, a następnie połączyć z przygotowaną ostudzoną zalewą. Przełożyć do wyparzonych, czystych słoików , dobrze zakręcić i pasteryzować około 10 minut od zagotowania. Smacznego.
Ogórki pasteryzowane.
Ogórki gotowe do spożycia.