Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
może to bardziej Ajwar, ale jest pyszny i tak naprawdę niezbyt pracochłonny, znakomity do kanapek i potraw z grila
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Składniki
1. paprykę umyć, przekroić, usunąć nasiona i błonki, pokroić na kawałki, 2. do garnka włożyć paprykę, dodać obrany czosnek, olej, cukier i sól, gotować 20 min, po tym czasie zmiksować, 2. dodać 3 słoiczki koncentratu pomidorowego, liście laurowe, bazylie, ocet i paprykę oraz pieprz, gotować jeszcze 10 min, 3. wyjąć liście laurowe, nalewać do słoiczków, z tej porcji wychodzi 20 słoiczków (takich po koncentracie), pasteryzować 20-25 min, smacznego