Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle z żółtej i zielonej fasolki szparagowej. Przepis pochodzi z 426. odcinka programu "Ewa gotuje".
Gęś nadziewana kaszą i grzybami, podana z aromatycznym sosem na bazie czerwon...
Odsłon: 2498
Na Bliskim Wschodzie, skąd falafele pochodzą, robi się je z ciecierzycy. Ewa...
Odsłon: 1506
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 134
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 24
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 134
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 24
Składniki
Fasolkę namoczyć w lodowatej wodzie, odciąć ogonki i usunąć łyko. Ułożyć pionowo w słoikach. Dodać koper, czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i kolendrę.
Z wody, octu, soli i cukru zagotować zalewę i zalać nią na fasolkę.
Na wierzch każdego słoika wlać po łyżce oliwy. Zakręcić.
Pasteryzować w garnku lub piekarniku przez 15 minut. Wyjąć i wystudzić.
Przechowywać w piwnicy.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Zalewa na ogórki małosolne
Przetwory
Ogórki małosolne z woreczka
Przetwory
Kiszone rzodkiewki
Przetwory
Kiszone ziemniaki
Zalewa na ogórki małosolne
Ogórki małosolne to chyba najbardziej wytęskniony przysmak wczesnego lata. Is...
Odsłon: 1947
Ogórki małosolne z woreczka
Ekspresowe ogórki małosolne, które przygotujecie bez słoika i bez zalewy. Wys...
Odsłon: 82