Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle z żółtej i zielonej fasolki szparagowej. Przepis pochodzi z 426. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1006
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101531
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6033
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1006
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101531
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6033
Składniki
Fasolkę namoczyć w lodowatej wodzie, odciąć ogonki i usunąć łyko. Ułożyć pionowo w słoikach. Dodać koper, czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i kolendrę.
Z wody, octu, soli i cukru zagotować zalewę i zalać nią na fasolkę.
Na wierzch każdego słoika wlać po łyżce oliwy. Zakręcić.
Pasteryzować w garnku lub piekarniku przez 15 minut. Wyjąć i wystudzić.
Przechowywać w piwnicy.