Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki znikają do wiosny.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113054
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 579
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113054
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 579
Składniki
Wodę zagotować z octem , cukrem, miodem i solą. Przestudzić. Ogórki umyć, obrać. Kroić na 4 części wzdłuż i następnie w ząbki. Z dużych ogórków wykrawać pestki. Wkładać luźno do słoiczków. Wcześniej słoiczki umyć i wyparzyć. Do każdego słoiczka dodawać 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, łyżeczkę gorczycy, listek laurowy i po 1-2 ziarna ziela angielskiego. Zalać ogórki zalewą. Zakręcić mocno nakrętkę. Pasteryzować ok 10 min. ( od zagotowania wody ). Smacznego.