Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki znikają do wiosny.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 74
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 77
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 74
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 77
Składniki
Wodę zagotować z octem , cukrem, miodem i solą. Przestudzić. Ogórki umyć, obrać. Kroić na 4 części wzdłuż i następnie w ząbki. Z dużych ogórków wykrawać pestki. Wkładać luźno do słoiczków. Wcześniej słoiczki umyć i wyparzyć. Do każdego słoiczka dodawać 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, łyżeczkę gorczycy, listek laurowy i po 1-2 ziarna ziela angielskiego. Zalać ogórki zalewą. Zakręcić mocno nakrętkę. Pasteryzować ok 10 min. ( od zagotowania wody ). Smacznego.