Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki znikają do wiosny.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1752
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8302
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252993
Polecam.
Odsłon: 1397
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 393
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1752
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8302
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252993
Polecam.
Odsłon: 1397
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 393
Składniki
Wodę zagotować z octem , cukrem, miodem i solą. Przestudzić. Ogórki umyć, obrać. Kroić na 4 części wzdłuż i następnie w ząbki. Z dużych ogórków wykrawać pestki. Wkładać luźno do słoiczków. Wcześniej słoiczki umyć i wyparzyć. Do każdego słoiczka dodawać 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, łyżeczkę gorczycy, listek laurowy i po 1-2 ziarna ziela angielskiego. Zalać ogórki zalewą. Zakręcić mocno nakrętkę. Pasteryzować ok 10 min. ( od zagotowania wody ). Smacznego.