Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać większe ogórki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5287
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11712
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1307
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5287
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11712
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1307
Składniki
Wodę zagotować z octem, cukrem, miodem, musztardą i solą. Przestudzić. Ogórki umyć, obrać. Kroić na 4 części i następnie w ząbki. Z dużych ogórków wykrawać pestki. Wkładać luźno do słoiczków, wcześniej umytych, wyparzonych. Dodać 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego, łyżeczkę gorczycy i po 2-3 ziarna ziela angielskiego na słoik. Zalać ogórki zalewą. Pozamykać słoiki przykrywkami, które też muszą być wyparzone. Dobrze pozakręcać. Pasteryzować 10 min. Opisane słoiczki przenieść do spiżarni. Smacznego.