Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać większe ogórki.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 32
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 285
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 32
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 285
Składniki
Wodę zagotować z octem, cukrem, miodem, musztardą i solą. Przestudzić. Ogórki umyć, obrać. Kroić na 4 części i następnie w ząbki. Z dużych ogórków wykrawać pestki. Wkładać luźno do słoiczków, wcześniej umytych, wyparzonych. Dodać 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego, łyżeczkę gorczycy i po 2-3 ziarna ziela angielskiego na słoik. Zalać ogórki zalewą. Pozamykać słoiki przykrywkami, które też muszą być wyparzone. Dobrze pozakręcać. Pasteryzować 10 min. Opisane słoiczki przenieść do spiżarni. Smacznego.