Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieszane pikle są przepyszne!
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3008
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 262
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3008
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 262
Składniki
Umyłam warzywa. Jeśli używamy przerośniętej cukinii to trzeba ja obrać ze skórki i wybrać nasiona. Po ogórki wysłałam męża- kupił szklarniowe :D Ogórki obrałam i wszystko pokroiłam na półplasterki.
Zasypałam solą, poczekałam, aż puszą sok i go odlałam.
Zasypałam cukrem, poczekałam , aż puszą sok i go odlałam.
Dodałam ocet, gorczycę, kurkumę i chili. Jak się później okazało mogłam dodać więcej kurkumy. Teraz można sprawdzić smak, powinny być bardzo wyraziste, w razie czego można zawsze dosypać cukru lub soli. Nałożyłam do słoików, lekko ścisnęłam zawartość resztką płynu uzupełniłam zawartość słoików. Pasteryzowałam na ściereczce, wstawiając do zimnej wody, 15- 20 minut od zagotowania.
Smacznego :)