Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne z kurkumą i z chili.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3011
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2737
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3011
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2737
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Składniki
Młodą cukinię można użyć w całości, stare trzeba obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Dla ułatwienia proporcji to najlepszy smak się uzyskuje gdy używa się trzech litrów pokrojonego warzywa. Wolę też nie zbyt słone i octowe pikle, więc używam tych mniejszych podanych ilości. Cukinię pokroiłam w słupki i posypałam solą. Wymieszałam i poczekałam aż puści dużo soku- około godziny. Oczywiście perfekcyjne wychodzą gdy je się zostawi na noc. Po zlaniu soku dodałam cukier i tez poczekałam godzinę, zlałam sok.
Potem dodałam ocet, kurkumę do koloru i wartości odżywczych i jeszcze chili dla ostrości. Warzywa upchnęłam w słoikach i uzupełniłam płyn pozostałą zalewą. Słoiki pasteryzowałam około 20 minut, zakrętka ma parzyć.
Smacznego :)