Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne z kurkumą i z chili.
Polecam, pychota.
Odsłon: 712
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4955
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 884
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 294
Polecam, pychota.
Odsłon: 712
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4955
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 884
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 294
Składniki
Młodą cukinię można użyć w całości, stare trzeba obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Dla ułatwienia proporcji to najlepszy smak się uzyskuje gdy używa się trzech litrów pokrojonego warzywa. Wolę też nie zbyt słone i octowe pikle, więc używam tych mniejszych podanych ilości. Cukinię pokroiłam w słupki i posypałam solą. Wymieszałam i poczekałam aż puści dużo soku- około godziny. Oczywiście perfekcyjne wychodzą gdy je się zostawi na noc. Po zlaniu soku dodałam cukier i tez poczekałam godzinę, zlałam sok.
Potem dodałam ocet, kurkumę do koloru i wartości odżywczych i jeszcze chili dla ostrości. Warzywa upchnęłam w słoikach i uzupełniłam płyn pozostałą zalewą. Słoiki pasteryzowałam około 20 minut, zakrętka ma parzyć.
Smacznego :)