Do góry

Przetwory Przepis na:

Pikle z rzodkiewek według Ewy Wachowicz

Pikle z rzodkiewek według Ewy Wachowicz

Autor:

Przepisów i artykułów: 252 Ocena: 1294

Dodano:

Odsłon: 504

Rzodkiewki w tej wersji zyskują niepowtarzalny smak. Będą idealnym dodatkiem do kanapek i sałatek. Przepis pochodzi z 428. odcinka programu "Ewa Gotuje".

Składniki

  • 2 pęczki rzodkiewki
  • marynata:
  • 2 szklanki białego octu winnego
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka ziaren kolendry
  • 2 strączki kardamonu
  • kilka ziaren anyżu
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pikle z rzodkiewek według Ewy Wachowicz

Przygotowanie

  1. Rzodkiewki umyć i ułożyć w słoiku.

  2. Ocet winny ugotować z wodą, cukrem, solą, kolendrą, kardamonem i anyżem. Przestudzić i zalać rzodkiewki. Zamknąć i odstawić na minimum 2 dni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń