Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone płocie ze słoja, bardzo smaczne polecam :)
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 733
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 352
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4964
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 733
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 352
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4964
Składniki
Zalewa octowa: Wlewamy ocet z wodą do garnczka, wsypujemy pokrojoną cebulę w piórka, dajemy kilka liści laurowych i 10-12 ziaren ziela angielskiego, 2 łyżeczki cukru sól do smaku. Zagotowujemy i czekamy aż ostygnie.
Ryby oczyścić, umyć i osuszyć, posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące.
Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor.
Ostudzone wkładamy do słoja, wkładamy z zalewy cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i zalewamy chłodną zalewą octową.
Smacznego!!!