Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone płocie ze słoja, bardzo smaczne polecam :)
Zalewa octowa:
Wlewamy ocet z wodą do garnczka, wsypujemy pokrojoną cebulę w piórka, dajemy kilka liści laurowych i 10-12 ziaren ziela angielskiego, 2 łyżeczki cukru sól do smaku. Zagotowujemy i czekamy aż ostygnie.
Ryby oczyścić, umyć i osuszyć, posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące.
Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor.
Ostudzone wkładamy do słoja, wkładamy z zalewy cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i zalewamy chłodną zalewą octową.
Smacznego!!!
Co zrobić, aby ciasto na pierogi było delikatne i elastyczne? To proste. Skor...
Odsłon: 54028
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 11660
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 147
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 334
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 238
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 11660
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 147
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 334
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 238
Składniki
Zalewa octowa: Wlewamy ocet z wodą do garnczka, wsypujemy pokrojoną cebulę w piórka, dajemy kilka liści laurowych i 10-12 ziaren ziela angielskiego, 2 łyżeczki cukru sól do smaku. Zagotowujemy i czekamy aż ostygnie.
Ryby oczyścić, umyć i osuszyć, posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące.
Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor.
Ostudzone wkładamy do słoja, wkładamy z zalewy cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i zalewamy chłodną zalewą octową.
Smacznego!!!
Przepisy Przetwory
Przetwory
Dżem rabarbarowy
Przetwory
Dżem truskawkowy przepis babci
Przetwory
Dżem z czarnej porzeczki
Przetwory
Kompot z truskawek na zimę
Dżem rabarbarowy
Chcesz wykorzystać rabarbar do stworzenia przetworu, w którym pozostawisz jeg...
Odsłon: 111
Dżem truskawkowy przepis babci
Truskawki są jednymi z najbardziej lubianych przez wszystkich owoców. Dżem tr...
Odsłon: 118