Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone płocie ze słoja, bardzo smaczne polecam :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 245
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9500
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 245
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9500
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Składniki
Zalewa octowa: Wlewamy ocet z wodą do garnczka, wsypujemy pokrojoną cebulę w piórka, dajemy kilka liści laurowych i 10-12 ziaren ziela angielskiego, 2 łyżeczki cukru sól do smaku. Zagotowujemy i czekamy aż ostygnie.
Ryby oczyścić, umyć i osuszyć, posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące.
Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor.
Ostudzone wkładamy do słoja, wkładamy z zalewy cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i zalewamy chłodną zalewą octową.
Smacznego!!!