Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudzi nam się cukinia jako warzywo, potraktujmy ją jako owoc:)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 650
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12360
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 650
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12360
Składniki
Cukinię obieramy ze skórki. Usuwamy ze środka pestki. Tak obrobioną cukinie ścieramy tarką na grubych oczkach. Wrzucamy na głęboką patelnię lub garnek z grubym dnem i zalewamy połową szklanki wody. Gotujemy aż cukinia zmięknie.
Dodajemy cukier, galaretki, olejek i kwasek i gotujemy na małym ogniu 20-30 minut.
Po tym czasie nakładamy dżem do słoików. Zakręcamy i odstawiamy do góry dnem.