Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudzi nam się cukinia jako warzywo, potraktujmy ją jako owoc:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 665
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1846
Polecam.
Odsłon: 5707
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 665
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1846
Polecam.
Odsłon: 5707
Składniki
Cukinię obieramy ze skórki. Usuwamy ze środka pestki. Tak obrobioną cukinie ścieramy tarką na grubych oczkach. Wrzucamy na głęboką patelnię lub garnek z grubym dnem i zalewamy połową szklanki wody. Gotujemy aż cukinia zmięknie.
Dodajemy cukier, galaretki, olejek i kwasek i gotujemy na małym ogniu 20-30 minut.
Po tym czasie nakładamy dżem do słoików. Zakręcamy i odstawiamy do góry dnem.