Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na przepyszne pomidory bez skórki, nieskomplikowany przepis z cyklu przetwory łatwe i przyjemne.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4475
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34308
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2019
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113711
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4475
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34308
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2019
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113711
Składniki
Nie ukrywam, że ułatwiam sobie przepisy jeśli są czasochłonne, nie lubię dodawać sobie pracy. Zamiast parzyć i obierać każdy pomidor, wystarczy je umyć, odciąć twardą część i wrzucić do garnka. Na dno garnka trzeba wlać pół centymetra wody, garnek przykryć pokrywką i całość zagotować. Pomidory puszczą sok i "skapcanieją". Gotowe.
Teraz trzeba posolić całość i poczekać, aż pomidory trochę wystygną- np. garnek w zlewie z wodą. Pomidory przekłada się łyżką a przy okazji trzeba zsunąć skórki. Słoiki wypełniłam do 3/4 objętości a resztę uzupełniłam płynem z pomidorów. Słoiki pasteryzowałam 20 minut od zagotowania. `pozostały płyn można zredukować i też zapasteryzować.
Smacznego :)