Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na przepyszne pomidory bez skórki, nieskomplikowany przepis z cyklu przetwory łatwe i przyjemne.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 174
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 375
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1689
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3170
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26657
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 174
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 375
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1689
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3170
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26657
Składniki
Nie ukrywam, że ułatwiam sobie przepisy jeśli są czasochłonne, nie lubię dodawać sobie pracy. Zamiast parzyć i obierać każdy pomidor, wystarczy je umyć, odciąć twardą część i wrzucić do garnka. Na dno garnka trzeba wlać pół centymetra wody, garnek przykryć pokrywką i całość zagotować. Pomidory puszczą sok i "skapcanieją". Gotowe.
Teraz trzeba posolić całość i poczekać, aż pomidory trochę wystygną- np. garnek w zlewie z wodą. Pomidory przekłada się łyżką a przy okazji trzeba zsunąć skórki. Słoiki wypełniłam do 3/4 objętości a resztę uzupełniłam płynem z pomidorów. Słoiki pasteryzowałam 20 minut od zagotowania. `pozostały płyn można zredukować i też zapasteryzować.
Smacznego :)