Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na przepyszne pomidory bez skórki, nieskomplikowany przepis z cyklu przetwory łatwe i przyjemne.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Nie ukrywam, że ułatwiam sobie przepisy jeśli są czasochłonne, nie lubię dodawać sobie pracy. Zamiast parzyć i obierać każdy pomidor, wystarczy je umyć, odciąć twardą część i wrzucić do garnka. Na dno garnka trzeba wlać pół centymetra wody, garnek przykryć pokrywką i całość zagotować. Pomidory puszczą sok i "skapcanieją". Gotowe.
Teraz trzeba posolić całość i poczekać, aż pomidory trochę wystygną- np. garnek w zlewie z wodą. Pomidory przekłada się łyżką a przy okazji trzeba zsunąć skórki. Słoiki wypełniłam do 3/4 objętości a resztę uzupełniłam płynem z pomidorów. Słoiki pasteryzowałam 20 minut od zagotowania. `pozostały płyn można zredukować i też zapasteryzować.
Smacznego :)