Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na przepyszne pomidory bez skórki, nieskomplikowany przepis z cyklu przetwory łatwe i przyjemne.
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 6
Polecam.
Odsłon: 747
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2026
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 6
Polecam.
Odsłon: 747
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2026
Składniki
Nie ukrywam, że ułatwiam sobie przepisy jeśli są czasochłonne, nie lubię dodawać sobie pracy. Zamiast parzyć i obierać każdy pomidor, wystarczy je umyć, odciąć twardą część i wrzucić do garnka. Na dno garnka trzeba wlać pół centymetra wody, garnek przykryć pokrywką i całość zagotować. Pomidory puszczą sok i "skapcanieją". Gotowe.
Teraz trzeba posolić całość i poczekać, aż pomidory trochę wystygną- np. garnek w zlewie z wodą. Pomidory przekłada się łyżką a przy okazji trzeba zsunąć skórki. Słoiki wypełniłam do 3/4 objętości a resztę uzupełniłam płynem z pomidorów. Słoiki pasteryzowałam 20 minut od zagotowania. `pozostały płyn można zredukować i też zapasteryzować.
Smacznego :)