Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapakowane do słoików będą dobrym dodatkiem do potraw w późniejszym czasie. Polecam.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 138
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 138
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Zagotować wodę z solą. Pomidory dokładnie umyć. Przekrawać i usuwać piętkę. Pokroić w kostkę. Zapakować do słoików. Słoiki i pokrywki powinny być wyparzone. Zalewać pomidory solanką. Dokładnie pozakręcać pokrywki. Pastryzować 20 min od zawrzenia wody. Pozostawić słoiki do wystudzenia. Opisać i przenieść do spiżarni. Polecam. Smacznego. Oczywiście można zdjąć skórki z pomidorów. Wystarczy zalać pomidory gorącą wodą, a następnie przełożyć do zimnej. Skórki z łatwością będzie można usunąć.