Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapakowane do słoików będą dobrym dodatkiem do potraw w późniejszym czasie. Polecam.
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9342
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1975
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4001
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 509
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 264
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 362
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9342
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1975
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4001
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 509
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 264
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 362
Składniki
Zagotować wodę z solą. Pomidory dokładnie umyć. Przekrawać i usuwać piętkę. Pokroić w kostkę. Zapakować do słoików. Słoiki i pokrywki powinny być wyparzone. Zalewać pomidory solanką. Dokładnie pozakręcać pokrywki. Pastryzować 20 min od zawrzenia wody. Pozostawić słoiki do wystudzenia. Opisać i przenieść do spiżarni. Polecam. Smacznego. Oczywiście można zdjąć skórki z pomidorów. Wystarczy zalać pomidory gorącą wodą, a następnie przełożyć do zimnej. Skórki z łatwością będzie można usunąć.