Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone łodygi zielone amaranthusa danie pochodzi z prowincji Shaoxing oraz Zhejiang,chociaż znają je takze mnisi klasztoru Shaolin a zwą je potocznie "Maigre sea eel" czyli postny węgorz czyli "Moldy amaranth stalks 霉苋菜梗" . Danie to składa się z łodyg amarathusa (np. Palmeri, Virtis, Spinosus lub mieszańce) , które należy zamoczyć w wodzie aż do spienienia, nastęonie zasypać wywarem z solą i kisić, minimum przez kilka dni. Gotowe danie jest podawane często jako sałatka do dań głównych.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 328
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4724
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 111
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 328
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4724
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 111
Składniki
Umyte łodygi Amarnthusa należy pokroić na 4 / 5 centymetrowe kawałki a następnie zalać wodą celem namoczenia. Gdy woda po jakimś czasie zacznie się pienić. Należy przełożyć łodygi do słoika, zasypać solą i świeżą wodą zalać i zakręcić , fermentować przez minimum kilka dni. Danie jest dobre kiedy łodygi mają galaretowatą konsystencję. Podawać w formie dodaku do dań .