Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone łodygi zielone amaranthusa danie pochodzi z prowincji Shaoxing oraz Zhejiang,chociaż znają je takze mnisi klasztoru Shaolin a zwą je potocznie "Maigre sea eel" czyli postny węgorz czyli "Moldy amaranth stalks 霉苋菜梗" . Danie to składa się z łodyg amarathusa (np. Palmeri, Virtis, Spinosus lub mieszańce) , które należy zamoczyć w wodzie aż do spienienia, nastęonie zasypać wywarem z solą i kisić, minimum przez kilka dni. Gotowe danie jest podawane często jako sałatka do dań głównych.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 759
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424927
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10685
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 759
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424927
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10685
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Składniki
Umyte łodygi Amarnthusa należy pokroić na 4 / 5 centymetrowe kawałki a następnie zalać wodą celem namoczenia. Gdy woda po jakimś czasie zacznie się pienić. Należy przełożyć łodygi do słoika, zasypać solą i świeżą wodą zalać i zakręcić , fermentować przez minimum kilka dni. Danie jest dobre kiedy łodygi mają galaretowatą konsystencję. Podawać w formie dodaku do dań .