Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam tak zamarynowane grzybki,aromatyczne i bardzo smaczne:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4924
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13339
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4924
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13339
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Składniki
Grzyby oczyścić,podzielić na mniejsze części i gotować około pół godz.w osolonej wodzie. Odcedzić. Ugotować zalewę,z dodatkiem liści i ziela,trzeba próbować ,każdy ma inne smaki. Pod koniec wrzucić nacie i moment zagotować. Do wyparzonych słoików dać natkę pietruszki i selera.Wyłowić ziele i liście również dodać. Do zalewy wrzucić odcedzone grzyby i zagotować. Gorące przekładać chochelką do słoików,wytrzeć słoik przy zakrętce,zakręcić i obrócić do góry dnem.Zostawić do wystudzenia. Smacznego życzę!