Do góry

Przetwory Przepis na:

Prawdziwki i kozaki w marynacie octowej z dodatkiem natki selera i pietruszki.

Prawdziwki i kozaki w marynacie octowej z dodatkiem natki selera i pietruszki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14527

Dodano:

Odsłon: 924

Polecam tak zamarynowane grzybki,aromatyczne i bardzo smaczne:)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyścić,podzielić na mniejsze części i gotować około pół godz.w osolonej wodzie.
    Odcedzić.

    Ugotować zalewę,z dodatkiem liści i ziela,trzeba próbować ,każdy ma inne smaki.
    Pod koniec wrzucić nacie i moment zagotować.


    Do wyparzonych słoików dać natkę pietruszki i selera.Wyłowić ziele i liście również dodać.

    Do zalewy wrzucić odcedzone grzyby i zagotować.
    Gorące przekładać chochelką do słoików,wytrzeć słoik przy zakrętce,zakręcić i obrócić do góry dnem.Zostawić do wystudzenia.




    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 07 października Jakie cudenka i to na bogato! prawdziwki i kozlarze to grzybowi krole i zawsze szkoda mi je dawac do marynaty. Smaczna będzie zima u Ciebie!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 06 października Z takimi dodatkami jeszcze grzybków nie robiłam. PS.Jak ja kocham grzyby: i zbierać i jeść:) I dziś wybrałam się na grzyby: 3 godziny w lesie a w koszyczku 12 maślaków:( Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 06 października Uwielbiam i zawsze muszę mieć w spiżarce :))))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń