Do góry

Przetwory Przepis na:

Prawdziwki marynowane z miodem

Prawdziwki marynowane z miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2304 Ocena: 50984

Dodano:

Odsłon: 573

Przepis na pyszne prawdziwki, który na stałe zagości w Waszych corocznych, grzybowych przetworach.

Składniki

  • 1 kg prawdziwków
  • 200 ml octu 10%
  • 600 ml wody
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 ziaren czarnego pieprzu
  • 5 liści laurowych
  • 2 łyżki miodu lipowego
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Prawdziwki marynowane z miodem

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyszczamy, myjemy i gotujemy w osolonym wrzątku 10 min.
    Odcedzamy.
    W tym samym czasie (podczas obgotowywania grzybów) ze wszystkich składników zagotowujemy zalewę.
    Gorące grzyby przekładamy do słoików, zalewamy gorącą marynatą.
    Słoiki zakręcamy, odwracamy do góry dnem. Pozostawiamy do wystygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń