Do góry

Przetwory Przepis na:

Prawdziwki marynowane z miodem

Prawdziwki marynowane z miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2142 Ocena: 47741

Dodano:

Odsłon: 337

Przepis na pyszne prawdziwki, który na stałe zagości w Waszych corocznych, grzybowych przetworach.

Składniki

  • 1 kg prawdziwków
  • 200 ml octu 10%
  • 600 ml wody
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 ziaren czarnego pieprzu
  • 5 liści laurowych
  • 2 łyżki miodu lipowego
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyszczamy, myjemy i gotujemy w osolonym wrzątku 10 min.
    Odcedzamy.
    W tym samym czasie (podczas obgotowywania grzybów) ze wszystkich składników zagotowujemy zalewę.
    Gorące grzyby przekładamy do słoików, zalewamy gorącą marynatą.
    Słoiki zakręcamy, odwracamy do góry dnem. Pozostawiamy do wystygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń