Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne prawdziwki, który na stałe zagości w Waszych corocznych, grzybowych przetworach.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2381
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101853
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6249
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2381
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101853
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6249
Składniki
Grzyby oczyszczamy, myjemy i gotujemy w osolonym wrzątku 10 min. Odcedzamy. W tym samym czasie (podczas obgotowywania grzybów) ze wszystkich składników zagotowujemy zalewę. Gorące grzyby przekładamy do słoików, zalewamy gorącą marynatą. Słoiki zakręcamy, odwracamy do góry dnem. Pozostawiamy do wystygnięcia.