Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne prawdziwki, który na stałe zagości w Waszych corocznych, grzybowych przetworach.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414041
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414041
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Składniki
Grzyby oczyszczamy, myjemy i gotujemy w osolonym wrzątku 10 min. Odcedzamy. W tym samym czasie (podczas obgotowywania grzybów) ze wszystkich składników zagotowujemy zalewę. Gorące grzyby przekładamy do słoików, zalewamy gorącą marynatą. Słoiki zakręcamy, odwracamy do góry dnem. Pozostawiamy do wystygnięcia.