Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane grzybki ,rarytas na talerzu ,chrupiące do sałatek ,przekąski czy obiadu.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 573
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11641
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 573
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11641
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
Grzyby oczyścić i opłukać. Dać do garnka zalać wodą ,dodać łyżkę soli i pogotowac przez 15 min. Odcedzić. Ugotować zalewę dodać liście i ziele angielskie kilka szt. Jeśli chcemy grzyby bardziej kwaśne dolać więcej octu,tu trzeba spróbowac. Na gotującą zalewę wrzucić odcedzone grzyby ,gotować w zalewie 5 min. Nabierać małą chochelką gorące grzyby do wyparzonych słoików.wytrzeć pod zakrętkę ,zakręcić i obrócić do góry dnem. Robię tak długie lata ,nie psteryzuję,grzybki nawet po 3 lata stoją w spiżarni i są bardzo smaczne.
Smacznego życzę!