Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane grzybki ,rarytas na talerzu ,chrupiące do sałatek ,przekąski czy obiadu.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2679
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 515
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 208
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6475
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 396
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2679
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 515
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 208
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6475
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 396
Składniki
Grzyby oczyścić i opłukać. Dać do garnka zalać wodą ,dodać łyżkę soli i pogotowac przez 15 min. Odcedzić. Ugotować zalewę dodać liście i ziele angielskie kilka szt. Jeśli chcemy grzyby bardziej kwaśne dolać więcej octu,tu trzeba spróbowac. Na gotującą zalewę wrzucić odcedzone grzyby ,gotować w zalewie 5 min. Nabierać małą chochelką gorące grzyby do wyparzonych słoików.wytrzeć pod zakrętkę ,zakręcić i obrócić do góry dnem. Robię tak długie lata ,nie psteryzuję,grzybki nawet po 3 lata stoją w spiżarni i są bardzo smaczne.
Smacznego życzę!