Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane grzybki ,rarytas na talerzu ,chrupiące do sałatek ,przekąski czy obiadu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415186
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2490
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415186
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2490
Składniki
Grzyby oczyścić i opłukać. Dać do garnka zalać wodą ,dodać łyżkę soli i pogotowac przez 15 min. Odcedzić. Ugotować zalewę dodać liście i ziele angielskie kilka szt. Jeśli chcemy grzyby bardziej kwaśne dolać więcej octu,tu trzeba spróbowac. Na gotującą zalewę wrzucić odcedzone grzyby ,gotować w zalewie 5 min. Nabierać małą chochelką gorące grzyby do wyparzonych słoików.wytrzeć pod zakrętkę ,zakręcić i obrócić do góry dnem. Robię tak długie lata ,nie psteryzuję,grzybki nawet po 3 lata stoją w spiżarni i są bardzo smaczne.
Smacznego życzę!