Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane grzybki ,rarytas na talerzu ,chrupiące do sałatek ,przekąski czy obiadu.
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 14
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 14
Składniki
Grzyby oczyścić i opłukać. Dać do garnka zalać wodą ,dodać łyżkę soli i pogotowac przez 15 min. Odcedzić. Ugotować zalewę dodać liście i ziele angielskie kilka szt. Jeśli chcemy grzyby bardziej kwaśne dolać więcej octu,tu trzeba spróbowac. Na gotującą zalewę wrzucić odcedzone grzyby ,gotować w zalewie 5 min. Nabierać małą chochelką gorące grzyby do wyparzonych słoików.wytrzeć pod zakrętkę ,zakręcić i obrócić do góry dnem. Robię tak długie lata ,nie psteryzuję,grzybki nawet po 3 lata stoją w spiżarni i są bardzo smaczne.
Smacznego życzę!