Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prażone jabłka to świetny dodatek do deserów, ciast oraz różnego rodzaju placków. Przygotuj kilka słoików, aby mieć je w zapasie o każdej porze roku!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424619
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10586
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336895
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4666
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424619
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10586
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336895
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4666
Składniki
Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Umieść je w dużym garnku umieść i skrop je sokiem z cytryny, aby zapobiec ich ciemnieniu. Dodaj do garnka wodę, cukier, cukier z wanilią oraz cynamon. Wszystko dokładnie wymieszaj. Postaw garnek na średnim ogniu i gotuj jabłka, mieszając od czasu do czasu, aż zaczną się rozpadać i uzyskają konsystencję gęstego musu (około 30 minut).
W międzyczasie przygotuj słoiki. Wyparz je, aby były sterylne. Osusz dokładnie. Gorące prażone jabłka przełóż do przygotowanych słoików, pozostawiając około 1 cm wolnej przestrzeni od góry. Mocno zakręć wyparzonymi nakrętkami. Słoiki z prażonymi jabłkami możesz pasteryzować przez około 15 minut, aby zapewnić im dłuższą trwałość. Po pasteryzacji odstaw słoiki do ostygnięcia.