Do góry

Przetwory Przepis na:

Przecier ogórkowy z natką pietruszki

Przecier ogórkowy z natką pietruszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1497

Dodano:

Odsłon: 2910

Idealny na zimę do zupy.Polecam :))

Składniki

  • 5 kg ogórków
  • 2 pęczki natki pietruszki
  • 2 łyżki soli
  • czosnek(po każdym ząbku do słoiczka)
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Przecier ogórkowy z natką pietruszki

Przygotowanie

  1. 1. Ogórki przemyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Natkę pietruszki posiekać.Ogórki i natkę pietruszki wrzucić do dużej miski.Dodać sól i wymieszać.Po wymieszaniu nakładać do czystych i wyparzonych słoików.Wynosić do ciemnej piwnicy lub spiżarni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń