Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysł na zamkniecie zdrowia w słoikach. Wspaniały, własny przecier z własnych pomidorów.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 822
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 822
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
W składnikach napisałem 1 kg, ponieważ miałem tyle pomidorów a efekty ich przetworzenia widać na zdjęciu. Ilość jaką uzyskamy zależy oczywiście od stopnia ich skondensowania, mój przecier jest bardzo gęsty.
Umyte pomidory pokroiłem na cząstki i gotowałem około godziny czasem mieszając. Powstałą masę rozdrobniłem blenderem i przetarłem przez gęste sito. Następnie gotowałem do gęstości którą chciałem uzyskać. Po napełnieniu słoiczków pasteryzacja 30 minut.