Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysł na zamkniecie zdrowia w słoikach. Wspaniały, własny przecier z własnych pomidorów.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 156
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37478
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 156
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37478
Składniki
W składnikach napisałem 1 kg, ponieważ miałem tyle pomidorów a efekty ich przetworzenia widać na zdjęciu. Ilość jaką uzyskamy zależy oczywiście od stopnia ich skondensowania, mój przecier jest bardzo gęsty.
Umyte pomidory pokroiłem na cząstki i gotowałem około godziny czasem mieszając. Powstałą masę rozdrobniłem blenderem i przetarłem przez gęste sito. Następnie gotowałem do gęstości którą chciałem uzyskać. Po napełnieniu słoiczków pasteryzacja 30 minut.