Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysł na zamkniecie zdrowia w słoikach. Wspaniały, własny przecier z własnych pomidorów.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4070
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 166
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4070
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 166
Składniki
W składnikach napisałem 1 kg, ponieważ miałem tyle pomidorów a efekty ich przetworzenia widać na zdjęciu. Ilość jaką uzyskamy zależy oczywiście od stopnia ich skondensowania, mój przecier jest bardzo gęsty.
Umyte pomidory pokroiłem na cząstki i gotowałem około godziny czasem mieszając. Powstałą masę rozdrobniłem blenderem i przetarłem przez gęste sito. Następnie gotowałem do gęstości którą chciałem uzyskać. Po napełnieniu słoiczków pasteryzacja 30 minut.