Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy jest najlepszy, warto wykorzystać najsmaczniejsze pomidory z pełni sezonu. Mało pracochłonny sposób.
blender, sitko, chochla, lejek
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10351
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12786
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4553
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10351
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12786
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4553
Składniki
Umyte pomidory trzeba z grubsza pokroić nalać wody na dno garnka i najpierw je pod przykryciem uparować, a gdy całe pokryją się płynem można zdjąć pokrywkę i je redukować co i raz mieszając. Gdy już zawartość mocno zgęstnieje można posolić według aktualnej objętości- 1 łyżka soli na każdy litr i zblenderować.
Zwykle do przecierania używam sitka i chochli. Sos przecieram partiami. sos nalewa się do słoiczków i potem pasteryzuje 20 minut od zagotowania.
Smacznego :)