Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy jest najlepszy, warto wykorzystać najsmaczniejsze pomidory z pełni sezonu. Mało pracochłonny sposób.
blender, sitko, chochla, lejek
Polecam.
Odsłon: 255
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 93
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5886
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 317
Polecam.
Odsłon: 255
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 93
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5886
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 317
Składniki
Umyte pomidory trzeba z grubsza pokroić nalać wody na dno garnka i najpierw je pod przykryciem uparować, a gdy całe pokryją się płynem można zdjąć pokrywkę i je redukować co i raz mieszając. Gdy już zawartość mocno zgęstnieje można posolić według aktualnej objętości- 1 łyżka soli na każdy litr i zblenderować.
Zwykle do przecierania używam sitka i chochli. Sos przecieram partiami. sos nalewa się do słoiczków i potem pasteryzuje 20 minut od zagotowania.
Smacznego :)