Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy jest najlepszy, warto wykorzystać najsmaczniejsze pomidory z pełni sezonu. Mało pracochłonny sposób.
blender, sitko, chochla, lejek
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18985
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19833
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18985
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19833
Składniki
Umyte pomidory trzeba z grubsza pokroić nalać wody na dno garnka i najpierw je pod przykryciem uparować, a gdy całe pokryją się płynem można zdjąć pokrywkę i je redukować co i raz mieszając. Gdy już zawartość mocno zgęstnieje można posolić według aktualnej objętości- 1 łyżka soli na każdy litr i zblenderować.
Zwykle do przecierania używam sitka i chochli. Sos przecieram partiami. sos nalewa się do słoiczków i potem pasteryzuje 20 minut od zagotowania.
Smacznego :)