Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia przecieru pomidorowego najlepsze są pomidory Lima. Są to pomidory mięsiste dzięki czemu możemy uzyskać przecier o gęstej konsystencji.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 446
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1364
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25446
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 446
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1364
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25446
Składniki
Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki i wrzucamy do dużego garnka o grubym dnie, dodajemy sól i cukier, gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu około godziny, następnie dodajemy czosnek, zioła, sok z cytryny. Gotujemy kolejne 30 minut mieszając. Przecieramy przez sitko. Przecier gotujemy 1 godzinę aż połowa zawartości wyparuje i będzie gęste. Wlewamy do wcześniej przygotowanych słoików gorący przecier. Smacznego !!!