Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia przecieru pomidorowego najlepsze są pomidory Lima. Są to pomidory mięsiste dzięki czemu możemy uzyskać przecier o gęstej konsystencji.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18985
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19836
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18985
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19836
Składniki
Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki i wrzucamy do dużego garnka o grubym dnie, dodajemy sól i cukier, gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu około godziny, następnie dodajemy czosnek, zioła, sok z cytryny. Gotujemy kolejne 30 minut mieszając. Przecieramy przez sitko. Przecier gotujemy 1 godzinę aż połowa zawartości wyparuje i będzie gęste. Wlewamy do wcześniej przygotowanych słoików gorący przecier. Smacznego !!!