Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia przecieru pomidorowego najlepsze są pomidory Lima. Są to pomidory mięsiste dzięki czemu możemy uzyskać przecier o gęstej konsystencji.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 582
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 73
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1417
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3904
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 477
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 582
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 73
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1417
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3904
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 477
Składniki
Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki i wrzucamy do dużego garnka o grubym dnie, dodajemy sól i cukier, gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu około godziny, następnie dodajemy czosnek, zioła, sok z cytryny. Gotujemy kolejne 30 minut mieszając. Przecieramy przez sitko. Przecier gotujemy 1 godzinę aż połowa zawartości wyparuje i będzie gęste. Wlewamy do wcześniej przygotowanych słoików gorący przecier. Smacznego !!!