Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapasy na zimę , dziś przecier pomidorowy. Bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu. Polecam
duży garnek, słoiki, blender,
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3469
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14754
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3469
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14754
Składniki
Pomidory dokładnie umyć, przełożyć do dużego gara i gotować do miękkości aż pomidory będą się rozpadać. Następnie zmiksować blenderem na gładki mus dodać sól , cukier wymieszać i spróbować. W razie potrzeby dosmażyć do smaku. ( według uznania). Gorący przełożyć do wyparzonych , czystych słoików, zakręcić i partiami wkładać do pasteryzowania. (pamiętajmy że słoiki z gorącym przecierem wkładamy do ciepłej wody). Pasteryzujemy 15 minut od zagotowania wody. Po wyjęciu słoiki obracamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia.
Przecier gotowy.