Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapasy na zimę , dziś przecier pomidorowy. Bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu. Polecam
duży garnek, słoiki, blender,
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2173
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2173
Składniki
Pomidory dokładnie umyć, przełożyć do dużego gara i gotować do miękkości aż pomidory będą się rozpadać. Następnie zmiksować blenderem na gładki mus dodać sól , cukier wymieszać i spróbować. W razie potrzeby dosmażyć do smaku. ( według uznania). Gorący przełożyć do wyparzonych , czystych słoików, zakręcić i partiami wkładać do pasteryzowania. (pamiętajmy że słoiki z gorącym przecierem wkładamy do ciepłej wody). Pasteryzujemy 15 minut od zagotowania wody. Po wyjęciu słoiki obracamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia.
Przecier gotowy.