Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapasy na zimę , dziś przecier pomidorowy. Bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu. Polecam
duży garnek, słoiki, blender,
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10399
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4705
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10399
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4705
Składniki
Pomidory dokładnie umyć, przełożyć do dużego gara i gotować do miękkości aż pomidory będą się rozpadać. Następnie zmiksować blenderem na gładki mus dodać sól , cukier wymieszać i spróbować. W razie potrzeby dosmażyć do smaku. ( według uznania). Gorący przełożyć do wyparzonych , czystych słoików, zakręcić i partiami wkładać do pasteryzowania. (pamiętajmy że słoiki z gorącym przecierem wkładamy do ciepłej wody). Pasteryzujemy 15 minut od zagotowania wody. Po wyjęciu słoiki obracamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia.
Przecier gotowy.