Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A co tam, jak szaleć, to szaleć... czyli przetworów ciąg dalszy.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
Dynię obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, podlewamy wodą, dusimy do miękkości. Dynia jest bardzo wodnista, więc trzeba ją dusić kilka godzin, aby woda odparowała, a przecier stał się gęsty. W moim przypadku trwało to 4 godziny. Pod koniec smażenia dyni dodać cynamon i goździki. Gdy przecier będzie już wystarczająco gęsty, należy go posłodzić i smażyć jeszcze kilka minut, aby cukier całkowicie się rozpuścił. Gorący przecier wkładać do słoików, które należy szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem. W tej pozycji pozostawić słoiki do wystudzenia.
Smacznego.