Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A co tam, jak szaleć, to szaleć... czyli przetworów ciąg dalszy.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4977
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5850
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7559
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4977
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5850
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7559
Składniki
Dynię obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, podlewamy wodą, dusimy do miękkości. Dynia jest bardzo wodnista, więc trzeba ją dusić kilka godzin, aby woda odparowała, a przecier stał się gęsty. W moim przypadku trwało to 4 godziny. Pod koniec smażenia dyni dodać cynamon i goździki. Gdy przecier będzie już wystarczająco gęsty, należy go posłodzić i smażyć jeszcze kilka minut, aby cukier całkowicie się rozpuścił. Gorący przecier wkładać do słoików, które należy szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem. W tej pozycji pozostawić słoiki do wystudzenia.
Smacznego.