Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A co tam, jak szaleć, to szaleć... czyli przetworów ciąg dalszy.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Składniki
Dynię obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, podlewamy wodą, dusimy do miękkości. Dynia jest bardzo wodnista, więc trzeba ją dusić kilka godzin, aby woda odparowała, a przecier stał się gęsty. W moim przypadku trwało to 4 godziny. Pod koniec smażenia dyni dodać cynamon i goździki. Gdy przecier będzie już wystarczająco gęsty, należy go posłodzić i smażyć jeszcze kilka minut, aby cukier całkowicie się rozpuścił. Gorący przecier wkładać do słoików, które należy szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem. W tej pozycji pozostawić słoiki do wystudzenia.
Smacznego.