Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A co tam, jak szaleć, to szaleć... czyli przetworów ciąg dalszy.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 689
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 399
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 292
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3496
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 689
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 399
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 292
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3496
Składniki
Dynię obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, podlewamy wodą, dusimy do miękkości. Dynia jest bardzo wodnista, więc trzeba ją dusić kilka godzin, aby woda odparowała, a przecier stał się gęsty. W moim przypadku trwało to 4 godziny. Pod koniec smażenia dyni dodać cynamon i goździki. Gdy przecier będzie już wystarczająco gęsty, należy go posłodzić i smażyć jeszcze kilka minut, aby cukier całkowicie się rozpuścił. Gorący przecier wkładać do słoików, które należy szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem. W tej pozycji pozostawić słoiki do wystudzenia.
Smacznego.