Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę czasu zajmuje zrobienie przysmaku,ale warto.Jest bardzo smaczny.Polecam.
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 314
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14621
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 314
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14621
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Składniki
Z boczków wykroić skórę,z kiełbasy zdjąć. Wszystko razem zmielić oraz czosnek. Doprawić do smaku pieprzem i solą.Dać na noc do lodówki. Na drugi dzień do wyparzonych słoików na spód położyć parę ziarenek ziela,dwa ziarenka jałowca i po dwa listki liścia laurowego. Mięso nakładać do słoików na 3/4 wysokości.Boki przy zakrętkach wytrzeć,zakręcić i dać do wyższego garnka wyłożonego na spodzie ściereczką. Pasteryzować przez 3 dni. W pierwszym dniu licząc od momentu wrzenia 60min. W drugim dniu tak samo. Na trzeci dzień 40min. Zostawić w wodzie do wystudzenia,potem nie musi przechowywać się w lodówce. Taka konserwa spokojnie może nawet rok stać,o ile wcześniej jej się nie zje:)
Smacznego życzę!