Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę czasu zajmuje zrobienie przysmaku,ale warto.Jest bardzo smaczny.Polecam.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23060
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1078
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104883
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23060
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1078
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104883
Składniki
Z boczków wykroić skórę,z kiełbasy zdjąć. Wszystko razem zmielić oraz czosnek. Doprawić do smaku pieprzem i solą.Dać na noc do lodówki. Na drugi dzień do wyparzonych słoików na spód położyć parę ziarenek ziela,dwa ziarenka jałowca i po dwa listki liścia laurowego. Mięso nakładać do słoików na 3/4 wysokości.Boki przy zakrętkach wytrzeć,zakręcić i dać do wyższego garnka wyłożonego na spodzie ściereczką. Pasteryzować przez 3 dni. W pierwszym dniu licząc od momentu wrzenia 60min. W drugim dniu tak samo. Na trzeci dzień 40min. Zostawić w wodzie do wystudzenia,potem nie musi przechowywać się w lodówce. Taka konserwa spokojnie może nawet rok stać,o ile wcześniej jej się nie zje:)
Smacznego życzę!