Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę czasu zajmuje zrobienie przysmaku,ale warto.Jest bardzo smaczny.Polecam.
Z boczków wykroić skórę,z kiełbasy zdjąć.
Wszystko razem zmielić oraz czosnek.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.Dać na noc do lodówki.
Na drugi dzień do wyparzonych słoików na spód położyć parę ziarenek ziela,dwa ziarenka jałowca i po dwa listki liścia laurowego.
Mięso nakładać do słoików na 3/4 wysokości.Boki przy zakrętkach wytrzeć,zakręcić i dać do wyższego garnka wyłożonego na spodzie ściereczką.
Pasteryzować przez 3 dni.
W pierwszym dniu licząc od momentu wrzenia 60min.
W drugim dniu tak samo.
Na trzeci dzień 40min.
Zostawić w wodzie do wystudzenia,potem nie musi przechowywać się w lodówce.
Taka konserwa spokojnie może nawet rok stać,o ile wcześniej jej się nie zje:)
Smacznego życzę!
Cudowny dodatek do kawy. Świetnie smakują podawane z sosem czekoladowym, opró...
Odsłon: 3993
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 194
Zapraszam na pyszny, słodki i szybki w przygotowaniu torcik o smaku snikersa....
Odsłon: 25
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 176
Placki z cukinii będą idealne jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek...
Odsłon: 85
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 45
ryba z dużą ilością warzyw-pyszne, zdrowe i lekkie danie, takie typowo letnie
Odsłon: 36
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 194
Zapraszam na pyszny, słodki i szybki w przygotowaniu torcik o smaku snikersa....
Odsłon: 25
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 176
Placki z cukinii będą idealne jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek...
Odsłon: 85
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 45
ryba z dużą ilością warzyw-pyszne, zdrowe i lekkie danie, takie typowo letnie
Odsłon: 36
Składniki
Z boczków wykroić skórę,z kiełbasy zdjąć. Wszystko razem zmielić oraz czosnek. Doprawić do smaku pieprzem i solą.Dać na noc do lodówki. Na drugi dzień do wyparzonych słoików na spód położyć parę ziarenek ziela,dwa ziarenka jałowca i po dwa listki liścia laurowego. Mięso nakładać do słoików na 3/4 wysokości.Boki przy zakrętkach wytrzeć,zakręcić i dać do wyższego garnka wyłożonego na spodzie ściereczką. Pasteryzować przez 3 dni. W pierwszym dniu licząc od momentu wrzenia 60min. W drugim dniu tak samo. Na trzeci dzień 40min. Zostawić w wodzie do wystudzenia,potem nie musi przechowywać się w lodówce. Taka konserwa spokojnie może nawet rok stać,o ile wcześniej jej się nie zje:)
Smacznego życzę!
Przepisy Przetwory
Przetwory
Dżem rabarbarowy
Przetwory
Dżem truskawkowy przepis babci
Przetwory
Dżem z czarnej porzeczki
Przetwory
Kompot z truskawek na zimę
Dżem rabarbarowy
Chcesz wykorzystać rabarbar do stworzenia przetworu, w którym pozostawisz jeg...
Odsłon: 120
Dżem truskawkowy przepis babci
Truskawki są jednymi z najbardziej lubianych przez wszystkich owoców. Dżem tr...
Odsłon: 139