Do góry

Przetwory Przepis na:

Puree z dyni

Puree z dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3753

Dodano:

Odsłon: 1134

Tak przygotowany mus można pasteryzować w słoikach lub zamrozić. Dzięki temu można cieszyć się smakiem dyni przez cały rok.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Puree z dyni

Przygotowanie

  1. Dynię pokrój na mniejsze kawałki. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Dynię ułóż skórką do dołu. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 45 minut. Dynię obierz ze skórki. Zmiksuj przy pomocy blendera. Przełóż do plastikowych pojemniczków i zamroź.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń