Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam dynię od córki i postanowiłem zrobić puree dyniowe na ciasto. Prosty przepis , a ciasto wychodzi pyszne. Polecam
blender, blaszka, papier do pieczenia, naczynie, nóż, ręcznik papierowy,
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4505
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34315
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2025
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113715
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4505
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34315
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2025
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113715
Składniki
Dynię umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym następnie pokroić na kawałki najlepiej w paski, wyciąć nasiona. Następnie paski poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut. Po tym czasie wyjąć lekko wystudzić, oddzielić miąższ od skóry , włożyć do naczynia i zmiksować blenderem na puree . Gotowe smacznego.
Puree gotowe.