Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam dynię od córki i postanowiłem zrobić puree dyniowe na ciasto. Prosty przepis , a ciasto wychodzi pyszne. Polecam
blender, blaszka, papier do pieczenia, naczynie, nóż, ręcznik papierowy,
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 795
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1028
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2064
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 795
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1028
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2064
Składniki
Dynię umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym następnie pokroić na kawałki najlepiej w paski, wyciąć nasiona. Następnie paski poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut. Po tym czasie wyjąć lekko wystudzić, oddzielić miąższ od skóry , włożyć do naczynia i zmiksować blenderem na puree . Gotowe smacznego.
Puree gotowe.