Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego przysmaku w naszym domu nie może zabraknąć bo wszystkim bardzo smakuje. To gęsty , ostro-słodki sos z kawałkami papryki. Dobry do pizzy, makaronu, do kanapek jako "przegryzka" a najlepszy do wyjadania łyżeczką prosto ze słoika.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 632
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 440
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1557
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 632
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 440
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1557
Składniki
Na dno garnka wlać wino lub wodę, dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, oczyszczoną z nasion paprykę, cebulę i resztę składników. Smażyć na wolnym ogniu często mieszając aż zgęstnieje. Sos powinien być słodko -ostry. Przełożyć do słoików i pasteryzować 10 minut.