Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pyszne ogórki na zimę zapraszam po przepis
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 239
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 239
Składniki
Do każdego słoika daję listek laurowy troszkę gorczycy ,kilka ziaren ziela angielskiego ,kilka ziaren pieprzu ,ząbek czosnku baldach kopru .
Umyte ogórki kroje na cztery części z papryk wyjmuję nasiona kroje w cienkie plastry. Ogórki na przemian z papryką układam ciasno w słoikach .
Zalewa ;wodę z cukrem ,sola i octem zagotować i gorącą zalewa zalewam ogórki wycieram słoiki i zakręcam .Słoiki pasteryzuję na mokro 10 -15 minut po pasteryzacji wyjmuje słoiki i odwracam do gory dnem i zostawiam by ostygły. Pop dokładne wykonanie zapraszam na film .