Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rydze zrobione we własnym sosie. Są idealne do zrobienia sosu z rydzów, jako dodatek do różnego rodzaju farszów.
garczek, durszlak, słoiki,
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 207
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 144
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 399
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 7863
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 4696
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 207
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 144
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 399
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 7863
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 4696
Składniki
Wymyte i ocieknięte rydze wkładamy do garnczka, wsypujemy sól i zalewamy wodą. Gotujemy 10 minut od momentu zagotowania się wody. Po zagotowaniu wyjmujemy rydze łyżką cedzakową na sitko (durszlak) i niech ociekną. Ostudzone grzyby układamy do wcześniej wymytego słoika 900 ml. Gdy woda w której gotowane były grzyby ostoi się to delikatnie zalewamy grzyby w słoiku. Zakręcamy wieczko słoika i pasteryzujemy 15 minut od momentu wrzenia wody. Tak przygotowane rydze we własnym sosie możemy wykorzystać do sosów, sałatek, różnych farszów, zup itd... Smacznego!!!