Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rydze zrobione we własnym sosie. Są idealne do zrobienia sosu z rydzów, jako dodatek do różnego rodzaju farszów.
garczek, durszlak, słoiki,
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4737
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 585
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4636
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 895
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8363
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13175
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4737
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 585
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4636
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 895
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8363
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13175
Składniki
Wymyte i ocieknięte rydze wkładamy do garnczka, wsypujemy sól i zalewamy wodą. Gotujemy 10 minut od momentu zagotowania się wody. Po zagotowaniu wyjmujemy rydze łyżką cedzakową na sitko (durszlak) i niech ociekną. Ostudzone grzyby układamy do wcześniej wymytego słoika 900 ml. Gdy woda w której gotowane były grzyby ostoi się to delikatnie zalewamy grzyby w słoiku. Zakręcamy wieczko słoika i pasteryzujemy 15 minut od momentu wrzenia wody. Tak przygotowane rydze we własnym sosie możemy wykorzystać do sosów, sałatek, różnych farszów, zup itd... Smacznego!!!