Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rydze zrobione we własnym sosie. Są idealne do zrobienia sosu z rydzów, jako dodatek do różnego rodzaju farszów.
garczek, durszlak, słoiki,
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4715
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 63
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 179
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 69
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4715
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 63
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 179
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 69
Składniki
Wymyte i ocieknięte rydze wkładamy do garnczka, wsypujemy sól i zalewamy wodą. Gotujemy 10 minut od momentu zagotowania się wody. Po zagotowaniu wyjmujemy rydze łyżką cedzakową na sitko (durszlak) i niech ociekną. Ostudzone grzyby układamy do wcześniej wymytego słoika 900 ml. Gdy woda w której gotowane były grzyby ostoi się to delikatnie zalewamy grzyby w słoiku. Zakręcamy wieczko słoika i pasteryzujemy 15 minut od momentu wrzenia wody. Tak przygotowane rydze we własnym sosie możemy wykorzystać do sosów, sałatek, różnych farszów, zup itd... Smacznego!!!