Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rydze zrobione we własnym sosie. Są idealne do zrobienia sosu z rydzów, jako dodatek do różnego rodzaju farszów.
garczek, durszlak, słoiki,
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
Wymyte i ocieknięte rydze wkładamy do garnczka, wsypujemy sól i zalewamy wodą. Gotujemy 10 minut od momentu zagotowania się wody. Po zagotowaniu wyjmujemy rydze łyżką cedzakową na sitko (durszlak) i niech ociekną. Ostudzone grzyby układamy do wcześniej wymytego słoika 900 ml. Gdy woda w której gotowane były grzyby ostoi się to delikatnie zalewamy grzyby w słoiku. Zakręcamy wieczko słoika i pasteryzujemy 15 minut od momentu wrzenia wody. Tak przygotowane rydze we własnym sosie możemy wykorzystać do sosów, sałatek, różnych farszów, zup itd... Smacznego!!!