Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka do słoików na zimę składa się z prostych składników, ale jej smak będzie towarzyszyć ci do dań grillowych, mięsnych, a także jako przekąska na zimno.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22606
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14925
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4708
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44709
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22606
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14925
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4708
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44709
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Składniki
Najpierw przygotuj wszystkie warzywa. Ogórków nie obieraj, umyj je tylko i osusz. Pokrój w grubsze plasterki i przełóż do miski. Z papryki usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę, dodaj do ogórków. Małe pieczarki pokrój w ósemki albo na grubsze plastry. Cebule obierz, posiekaj w piórka. Przełóż do miski, zasyp solą i wlej wodę tak, aby przykryła wszystkie warzywa. Zostaw tak na 2 godziny. Po tym czasie odcedź warzywa.
Przygotuj zalewę. Do dużego garnka wsyp cukier i zalej wodą oraz octem. Zagotuj, a następnie zalej warzywa w misce. Dodaj mieloną paprykę i dobrze zamieszaj.
Włóż do słoików po liściu laurowym, zielu angielskim i ziarenkach pieprzu. Nakładaj sałatkę do słoików na zimę wraz z zalewą. Zakręć dobrze i pasteryzuj około 6-7 minut od zagotowania się wody w garnku.
Ostudź i przechowuj w zimnym, ciemnym miejscu.