Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo mało jest przetworów z grzybów a ta sałatka jest na czasie , nastał czas " grzybobrania", jest bardzo dobra na ciepło i na zimno
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 147
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 104
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 147
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 104
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 76
Składniki
Grzyby oczyszczamy , kroimy na mniejsze części i gotujemy / na 4 litrowy garnek dodaje 3 łyżki soli /.Warzywa kroimy w kostkę.Na oleju podduszamy marchew do miękkości, dodajemy pokrojoną paprykę , ugotowane grzyby, cebule i przyprawy.
Wszystko razem dusimy około 10=15 min. na małym ogniu żeby się nie przypaliły =często mieszamy.Można dodać trochę cukru do smaku.
Przygotowujemy słoiki / najlepsze są takie wielkości jak po dżemie /, gorącą sałatkę przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 min.
Jedną sałatkę zrobiłam z papryką , a drugą bez papryki, wtedy dałam więcej cebuli , a przyprawy takie same.. Bardzo smaczna sałatka i na ciepło i zimno.Smacznego.