Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo mało jest przetworów z grzybów a ta sałatka jest na czasie , nastał czas " grzybobrania", jest bardzo dobra na ciepło i na zimno
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2615
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2615
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Grzyby oczyszczamy , kroimy na mniejsze części i gotujemy / na 4 litrowy garnek dodaje 3 łyżki soli /.Warzywa kroimy w kostkę.Na oleju podduszamy marchew do miękkości, dodajemy pokrojoną paprykę , ugotowane grzyby, cebule i przyprawy.
Wszystko razem dusimy około 10=15 min. na małym ogniu żeby się nie przypaliły =często mieszamy.Można dodać trochę cukru do smaku.
Przygotowujemy słoiki / najlepsze są takie wielkości jak po dżemie /, gorącą sałatkę przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 min.
Jedną sałatkę zrobiłam z papryką , a drugą bez papryki, wtedy dałam więcej cebuli , a przyprawy takie same.. Bardzo smaczna sałatka i na ciepło i zimno.Smacznego.