Czas zacząć robić przetwory na zimę.Cukinia, ogórki, marchewka i cebula. Sałatka idealna jako dodatek do obiadów. Polecam
sałatka na zimę - cukinia, ogórki, marchew, cebula
Składniki
- 1 kg ogórków
- 1 kg cukinii
- 200 g marchwi
- 200 g cebuli
- 0,5 szklanki octu - najlepiej 6%
- 1/4 szklanki oleju
- 2 łyżki cukru
- 1,5 łyżki soli
- 4 łyżeczki natki pietruszki
- 1/4 łyżeczki pieprzu
Składniki
- 1 kg ogórków
- 1 kg cukinii
- 200 g marchwi
- 200 g cebuli
- 0,5 szklanki octu - najlepiej 6%
- 1/4 szklanki oleju
- 2 łyżki cukru
- 1,5 łyżki soli
- 4 łyżeczki natki pietruszki
- 1/4 łyżeczki pieprzu

Etapy przygotowania
Ogórki, cukinię, cebulę i marchewkę poszatkować i posolić. Włożyć do dużej miski i odstawić na 2 godziny.

Do dużego garnka wlać olej, ocet, dodać cukier, sól, natkę pietruszki i pieprz. Dodać odciśnięte z soku warzywa (ogórki,marchewkę, cukinię i cebulę). Gotować około 15 minut. Gorące przekładać do słoików. Pasteryzować 15 minut.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)



Składniki
- 1 kg ogórków
- 1 kg cukinii
- 200 g marchwi
- 200 g cebuli
- 0,5 szklanki octu - najlepiej 6%
- 1/4 szklanki oleju
- 2 łyżki cukru
- 1,5 łyżki soli
- 4 łyżeczki natki pietruszki
- 1/4 łyżeczki pieprzu
Ogórki, cukinię, cebulę i marchewkę poszatkować i posolić. Włożyć do dużej miski i odstawić na 2 godziny.
Do dużego garnka wlać olej, ocet, dodać cukier, sól, natkę pietruszki i pieprz. Dodać odciśnięte z soku warzywa (ogórki,marchewkę, cukinię i cebulę). Gotować około 15 minut. Gorące przekładać do słoików. Pasteryzować 15 minut.
<3 właśnie pasteryzujemy podobną ;) Smak niebiański <3