Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ogórkowa w sosie pomidorowym to szybka propozycja zimą do obiadu. Taką sałatkę można zjeść również z pieczywem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry.Następnie obieramy i kroimy w piórka cebulę, marchew ścieram na tarce o dużych oczkach. Dodajemy d ogórków. Wszystko mieszamy w misce z solą i odstawiłam na dwie godziny. Odlewamy nadmiar soku.
Składniki zalewy wymieszałam w misce.Zalewę wlewamy do ogórków i mieszamy. Przekładamy wszystkie warzywa do dużego garnka i gotujemy od zagotowania około 10 minut.Gorącą sałatkę przekładamy do wyparzonych słoików, ustawiałam je do góry dnem do ostygnięcia. Ewentualnie jak ktoś woli dla pewności można słoiki zagotować przez 5-10 minut.