Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ogórkowa w sosie pomidorowym to szybka propozycja zimą do obiadu. Taką sałatkę można zjeść również z pieczywem.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry.Następnie obieramy i kroimy w piórka cebulę, marchew ścieram na tarce o dużych oczkach. Dodajemy d ogórków. Wszystko mieszamy w misce z solą i odstawiłam na dwie godziny. Odlewamy nadmiar soku.
Składniki zalewy wymieszałam w misce.Zalewę wlewamy do ogórków i mieszamy. Przekładamy wszystkie warzywa do dużego garnka i gotujemy od zagotowania około 10 minut.Gorącą sałatkę przekładamy do wyparzonych słoików, ustawiałam je do góry dnem do ostygnięcia. Ewentualnie jak ktoś woli dla pewności można słoiki zagotować przez 5-10 minut.