Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka dla miłośników ostrych smaków:) Harrisa to mieszanka w skład której wchodzą min. czosnek, papryki /słodkie, łagodne i ostre/, sól morska. Sałatka jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1123
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4256
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1123
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4256
Składniki
Przygotowujemy zalewę: wodę zagotowujemy z octem, cukrem, harissą, olejem i solą. Odstawiamy do lekkiego wystudzenia. W tym czasie obieramy i kroimy w plasterki ogórki i ząbki czosnku. Warzywa mieszamy i zalewamy zalewą. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godz. /w międzyczasie kilka razy mieszamy/. Po tym czasie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików /nie ubijamy - raczej potrząsamy słoikiem by składniki się lepiej ułożyły/, zakręcamy i pasteryzujemy 5-7 min /w zależności od wielkości słoików/ i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.