Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka z ogórków, papryki i marchwi. Doskonale smakuje z mięsem ale również świetnie pasuje jako dodatek do kanapek.
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8574
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 861
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 924
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 122
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8574
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 861
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 924
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 122
Składniki
ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Marchew ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Paprykę kroimy w kostkę. Cebule kroimy w kostkę. Czosnek kroimy w małą kostkę. Wszystkie warzywa mieszamy.
Przygotowujemy zalewę: wodę mieszamy z octem, cukrem, solą, olejem i zielem angielskim, stawiamy na gazie i podgrzewamy /ale nie zagotowujemy/ do czasu aż cukier i sól się rozpuszczą. Ciepłą zalewę wlewamy do warzyw, mieszamy i odstawiamy na 3-4 godziny - w tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Sałatkę przekładamy wraz z zalewą do słoików lekko ubijając, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.