Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka z ogórków, papryki i marchwi. Doskonale smakuje z mięsem ale również świetnie pasuje jako dodatek do kanapek.
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4015
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 808
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4015
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 808
Składniki
ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Marchew ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Paprykę kroimy w kostkę. Cebule kroimy w kostkę. Czosnek kroimy w małą kostkę. Wszystkie warzywa mieszamy.
Przygotowujemy zalewę: wodę mieszamy z octem, cukrem, solą, olejem i zielem angielskim, stawiamy na gazie i podgrzewamy /ale nie zagotowujemy/ do czasu aż cukier i sól się rozpuszczą. Ciepłą zalewę wlewamy do warzyw, mieszamy i odstawiamy na 3-4 godziny - w tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Sałatkę przekładamy wraz z zalewą do słoików lekko ubijając, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.