Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna sałatka na zimę .
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 17674
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8815
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 672
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8349
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 17674
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8815
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 672
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8349
Składniki
Ogórki obrać ze skórki,opłukać i pokroić w plasterki.Cebulę obrać z łusek,opłukać i pokroić w piórka.Czerwone papryki oczyścić,opłukać i pokroić w paski.Wszystko razem przełożyć do dużej miski.Dodać sól,razem wymieszać i odstawić na 1 godzinę.Następnie odcisnąć z soku i przełożyć do dużego garnka.
Do małego garnka wsypać cukier,dodać olej,ocet i słodką paprykę w proszku.Wszystko razem dokładnie wymieszać i zagotować.Gorącą zalewę wlać do garnka z ogórkami i razem dokładnie wymieszać.Dodać obrany,zmiażdżony czosnek i ponownie razem wymieszać.Gotową sałatkę przełożyć do czystych i suchych słoików.Do każdego słoika ułożyć po jednym listku laurowym.Słoiki dokładnie zakręcić i pasteryzować po 15 minut.