Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna sałatka na zimę .
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 373
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 373
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Ogórki obrać ze skórki,opłukać i pokroić w plasterki.Cebulę obrać z łusek,opłukać i pokroić w piórka.Czerwone papryki oczyścić,opłukać i pokroić w paski.Wszystko razem przełożyć do dużej miski.Dodać sól,razem wymieszać i odstawić na 1 godzinę.Następnie odcisnąć z soku i przełożyć do dużego garnka.
Do małego garnka wsypać cukier,dodać olej,ocet i słodką paprykę w proszku.Wszystko razem dokładnie wymieszać i zagotować.Gorącą zalewę wlać do garnka z ogórkami i razem dokładnie wymieszać.Dodać obrany,zmiażdżony czosnek i ponownie razem wymieszać.Gotową sałatkę przełożyć do czystych i suchych słoików.Do każdego słoika ułożyć po jednym listku laurowym.Słoiki dokładnie zakręcić i pasteryzować po 15 minut.