Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta w przygotowaniu sałatka ogórkowa. Dodatek czosnku sprawia, że jest pikantna, zaś cukier łagodzi jej ostrość . Odrobina koperku nadaje sałatce dodatkowy ciekawy smak.
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w plastry i przekładamy do miski. Dodajemy czosnek /możemy dodać więcej lub mniej/- drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę. Dodajemy również sól, cukier, ocet, ziele angielskie, pieprz i olej oraz koperek. Wszystko mieszamy i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie przekładamy wraz z wytworzonym sokiem do słoików lekko ubijając. Słoiki pasteryzujemy ok. 10 min.