Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta w przygotowaniu sałatka ogórkowa. Dodatek czosnku sprawia, że jest pikantna, zaś cukier łagodzi jej ostrość . Odrobina koperku nadaje sałatce dodatkowy ciekawy smak.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 932
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1971
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 454
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 932
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1971
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 454
Składniki
Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w plastry i przekładamy do miski. Dodajemy czosnek /możemy dodać więcej lub mniej/- drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę. Dodajemy również sól, cukier, ocet, ziele angielskie, pieprz i olej oraz koperek. Wszystko mieszamy i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie przekładamy wraz z wytworzonym sokiem do słoików lekko ubijając. Słoiki pasteryzujemy ok. 10 min.