Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna,ma łagodny słodkawy smak.Robię ją drugi rok -)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 116
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 146
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4208
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8689
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 116
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 146
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4208
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8689
Składniki
Ogórki pokroić ze skórką na 1-cm.
Paprykę pokroić w paski.
Kalafior podzielić na małe różyczki i obgotować.
Pieczarki obgotować w lekko słonej wodzie.
Cebulę pokroić w piórka.
SOLANKA 9 szklanek wody, 3/4 szklanki soli
Cebule, paprykę, ogórki zalać solanką i zostawić na 2 godziny.Odcedzić. Dodać resztę warzywa i zalać zalewą.Nakładać do słoików i krótko pasteryzować.
ZALEWA 2 szklanki octu, 6 szklanek wody, 4 szklanki cukru, 1 łyżka wegety.