Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna,ma łagodny słodkawy smak.Robię ją drugi rok -)
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 40
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z suszonymi grzybami, boczk...
Odsłon: 83
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 106
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 40
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z suszonymi grzybami, boczk...
Odsłon: 83
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 106
Składniki
Ogórki pokroić ze skórką na 1-cm.
Paprykę pokroić w paski.
Kalafior podzielić na małe różyczki i obgotować.
Pieczarki obgotować w lekko słonej wodzie.
Cebulę pokroić w piórka.
SOLANKA 9 szklanek wody, 3/4 szklanki soli
Cebule, paprykę, ogórki zalać solanką i zostawić na 2 godziny.Odcedzić. Dodać resztę warzywa i zalać zalewą.Nakładać do słoików i krótko pasteryzować.
ZALEWA 2 szklanki octu, 6 szklanek wody, 4 szklanki cukru, 1 łyżka wegety.