Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna,ma łagodny słodkawy smak.Robię ją drugi rok -)
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29616
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2225
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29616
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2225
Składniki
Ogórki pokroić ze skórką na 1-cm.
Paprykę pokroić w paski.
Kalafior podzielić na małe różyczki i obgotować.
Pieczarki obgotować w lekko słonej wodzie.
Cebulę pokroić w piórka.
SOLANKA 9 szklanek wody, 3/4 szklanki soli
Cebule, paprykę, ogórki zalać solanką i zostawić na 2 godziny.Odcedzić. Dodać resztę warzywa i zalać zalewą.Nakładać do słoików i krótko pasteryzować.
ZALEWA 2 szklanki octu, 6 szklanek wody, 4 szklanki cukru, 1 łyżka wegety.