Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna,ma łagodny słodkawy smak.Robię ją drugi rok -)
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 37
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 40
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 48
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 26
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 37
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 40
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 48
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 26
Składniki
Ogórki pokroić ze skórką na 1-cm.
Paprykę pokroić w paski.
Kalafior podzielić na małe różyczki i obgotować.
Pieczarki obgotować w lekko słonej wodzie.
Cebulę pokroić w piórka.
SOLANKA 9 szklanek wody, 3/4 szklanki soli
Cebule, paprykę, ogórki zalać solanką i zostawić na 2 godziny.Odcedzić. Dodać resztę warzywa i zalać zalewą.Nakładać do słoików i krótko pasteryzować.
ZALEWA 2 szklanki octu, 6 szklanek wody, 4 szklanki cukru, 1 łyżka wegety.