Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu sałatka warzywna warstwowa na zimę.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 117
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8668
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3088
Polecam.
Odsłon: 1884
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 117
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8668
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3088
Polecam.
Odsłon: 1884
Składniki
Ogórki i dojrzałe ale twarde pomidory /ze skórką !/ kroimy w plastry. Cebulę kroimy w piórka. Do słoika kładziemy warstwami ogórki, pomidory, cebulę przesypując przyprawami: zielem angielskim, pieprzem i gorczycą. Wodę zagotowujemy z solą i octem i lekko przestygniętą zalewę wlewamy do słoików do wysokości 3/4 słoika. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.