Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu sałatka warzywna warstwowa na zimę.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 230
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 68
...ale pyszny.
Odsłon: 154
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 230
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 68
...ale pyszny.
Odsłon: 154
Składniki
Ogórki i dojrzałe ale twarde pomidory /ze skórką !/ kroimy w plastry. Cebulę kroimy w piórka. Do słoika kładziemy warstwami ogórki, pomidory, cebulę przesypując przyprawami: zielem angielskim, pieprzem i gorczycą. Wodę zagotowujemy z solą i octem i lekko przestygniętą zalewę wlewamy do słoików do wysokości 3/4 słoika. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.