Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu sałatka warzywna warstwowa na zimę.
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105446
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 25
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105446
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 25
Składniki
Ogórki i dojrzałe ale twarde pomidory /ze skórką !/ kroimy w plastry. Cebulę kroimy w piórka. Do słoika kładziemy warstwami ogórki, pomidory, cebulę przesypując przyprawami: zielem angielskim, pieprzem i gorczycą. Wodę zagotowujemy z solą i octem i lekko przestygniętą zalewę wlewamy do słoików do wysokości 3/4 słoika. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.