Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super sałatka do obiadu w zimie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1876
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3128
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1204
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1969
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1876
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3128
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1204
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1969
Składniki
Wykonanie: Pieczarki ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego i odcedzić. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić razem z cebulą, posolić obficie i odstawić na dwie godziny, po czym dokładnie odcisnąć. Z podanych składników ugotować zalewę, wszystkie warzywa połączyć razem, przełożyć do wyparzonych słoików, zalać zalewą, włożyć przyprawy, szczelnie zakręcić. Pasteryzować przez 10 minut.