Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest słodko - ostra.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 195
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20179
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 195
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20179
Składniki
Ogórki, umyć i odciąć końcówki. Pokroić w cienkie plasterki. Z 9 szklanek ciepłej wody i pół szklanki soli zrobić roztwór. Zalać powstałą zalewą pokrojone ogórki i odstawić na godzinkę. Odcedzić na durszlaku.
Do słoików wrzucić przyprawy i plasterki marchewki. Włożyć odcedzone ogórki.
Składniki na zalewę zagotować.
Zalać zalewą sałatkę w słoikach i zakręcić. Pasteryzować około 10 minut w garnku wyłożonym ścierką. Odstawić do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego.