Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sałatkę do słoików z ogórków i papryki w delikatnej zalewie z oleju i octu.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Ogórki i cebulę obieramy. Ogórki kroimy w plasterki a paprykę i cebulę w paski. Mieszamy warzywa i posypujemy solą. Odstawiamy na bok. Składniki na zalewę mieszamy i zagotowujemy. Słoiki myjemy, wyparzamy, wypełniamy odcedzonymi warzywami i uzupełniamy zalewą. Porządnie zakręcamy słoiczki i pasteryzujemy we wrzącej wodzie przez 20 minut. Wyjmujemy, w razie potrzeby dokręcamy słoiki i stawiamy na podkładce lub desce (aby ochronić blat kuchenny przed ewentualnym zniszczeniem) do góry dnem. Kiedy sałatka całkowicie wystygnie, słoiczki przekładamy do ciemnego pomieszczenia.