Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka sałatka jest pyszna do drugiego dania i nie tylko.Można ją również użyć do kanapek. Sałatkę robię od kilkunastu lat,jest łatwa do zrobienia i najważniejsze,nie trzeba jej pasteryzować:)
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Ogórki pokroić wraz z łupinką w plasterki,paprykę w paski lub kostkę i nasolić 1/5 łyżki,zamieszać i zostawić na 2godz. W osobnym naczyniu pokroić cebulę,nasolić i też zostawić na 2godz. ZALEWA W dużym garnku zrobić zalewę z dodatkiem ziela i liści laurowych.Dodać cukier do swojego smaku. Na gotującą zalewę wrzucać odciśnięte warzywa i gotować około 5min. Po tym czasie ściszyć ogień na palniku i wkładać gorące warzywa wraz z zalewą do wcześniej przygotowanych słoików.Wytrzeć boki słoika,zakręcić i obrócone do góry dnem zostawić do wystudzenia. Smacznego życzę!